Vyhledávaní

Odvzdušnění brzd

21.12. 2023

Zavzdušnění brzdového systému je velmi nebezpečné a může mít fatální důsledky. Pojďme toto téma společně rozebrat. Odhalíme hlavní příznaky, poskytneme důležité informace a rady pro zdraví brzdového systému.
Odvzdušnění brzd


Jak poznat zavzdušněné brzdy


Zavzdušněné brzdy jsou ve vozidlech vážným problémem, které není radno přehlížet. Projevují se charakteristickými jevy, které řidičům signalizují nutnost řešení. Ignorací může dojít k nebezpečným situacím a ohrožení své bezpečnosti i ostatních účastníků silničního provozu.

Měkký brzdový pedál

První varovný signál, že brzdový systém není v nejlepší kondici. Postupná měkkost a snižující se odpor brzdového pedálu je výzvou k rychlému řešení. Autoservis nebo svépomocí? Dostaneme se k tomu.

Nízká účinnost brzd

Chtělo by se také říct, že mnoho úsilí pro nic? Ano, další velké upozornění od brzd.

Líný pedál

Vrací se brzdový pedál pomaleji do své původní polohy? Nejvyšší čas provést kontrolu brzd.


Jak odvzdušnit brzdy?


Upřímně a se vší vážností, odvzdušnění brzd se může zdát na první pohled jako jednoduchá a banální věc, kterou zvládne v garáži kde kdo. Uvědomme si však, že brzdy patří mezi nejdůležitější systémy vozidla, a každá chyba je draze zaplacena. Důrazně doporučujeme tento proces odvzdušnění brzd nebo odvzdušnění brzd s abs přenechat na profesionálech v autoservise, kteří mají potřebné znalosti a hlavně zkušenosti.


Jak odvzdušnit brzdy na motorce


Odvzdušnění na motorce či skútru je vnímáno stejně jako u vozidel na čtyřech kolech. Nejbližší autoservis se postará o kontrolu a odvzdušnění brzd moto. Záruka jistoty, odbornosti a kvality odvedené práce.


Jak předcházet zavzdušnění brzdového systému


  • pravidelná kontrola
  • výměna brzdové kapaliny v doporučených intervalech
  • kvalitní brzdová kapalina
  • zamezení před neodborným zásahem
Brzdový kotouč

Spolehlivé brzdy na auto a kvalitní pneu


Správně vyladěné a servisované brzdy na auto hrají klíčovou roli v bezpečnosti. Maximální účinnost brzd je však závislá na kvalitě a výšce dezénu pneumatik. Pneuboss nabízí širokou nabídku pneu pro všechna roční období - zimní pneumatiky fyzicky skladem, letní pneu ihned k expedici, celoročky za výhodné ceny.


Články z poradny



 

Další články poradny