Vyhledávaní

Proč nejsou nejlevnější pneumatiky vždy tou nejlepší volbou?

26.10. 2022

Dnešní propojení světa dostalo na evropský trh řadu výrobců, jejichž pneumatiky si řidiči oblíbili především pro nízkou cenovku. V následujících řádcích si ukážeme, proč se vám pořízení těch nejlevnější pneu nemusí vyplatit a jak ušetřit při nákupu kvalitních pneumatik.

Před nákupem levnějších pneumatik si projděte testy a recenze

U levných pneu od neznámých značek se vyplatí přečíst si pár recenzí či testů, které vás mohou varovat od koupě nekvalitních, případně až nebezpečných pneumatik. Tím určitě nechceme říct, že všechny cenově dostupné pneumatiky musí být špatné. 

prasatko-(2).jpg

Pokud patříte mezi sváteční řidiče a jezdíte jen krátké vzdálenosti, určitě jsou některé modely z ekonomické třídy pneu dobrou volbou. Pokud však až tolik neřešíte cenu pneumatik, vyplatí se vám sáhnout po pneumatikách střední třídy, které poskytují výborný poměr cena/výkon. Ale jestli hledáte to nejlepší obutí pro váš vůz, poohlédněte se po pneumatikách prémiové třídy.

Výsledky testů hovoří jasně

Jasným důkazem, že se obvykle vyplatí trošku si připlatit, jsou testy pneumatik, ve kterých levné pneumatiky zrovna nezáří. Mezi jejich časté nešvary patří horší brzdné vlastnosti, snížená přilnavost v zatáčkách a větší náchylnost ke vzniku aquaplaningu.

Nízká životnost patří mezi hlavní nešvary levných pneu

Dalším nešvarem je nižší životnost levných pneu. Ve chvíli, kdy nejsou prémiové pneumatiky ani na půlce vzorku, může už být vzorek levných pneumatik zcela sjetý. Jejich životnost je zpravidla i o dost kratší, než u oblíbených pneu střední třídy. Ve výsledku tedy budete muset koupit další sadu pneumatik mnohem dříve, takže neušetříte.

Otázka, kterou byste měli vyťukat do Googlu by tedy neměla znít: Kde koupit nejlevnější pneumatiky? Spíše byste se měli ptát: Kde koupit kvalitní pneumatiky výhodně?

Jak ušetřit při koupi značkových pneumatik?

Nákup pneumatik od zavedených značek nemusí nutně znamenat čáru přes rozpočet. Na e-shopu Pneuboss.cz pořídíte pneumatiky o několik procent levněji.

Ve finále však ušetříte další peníze za palivo a opravy vozu, neboť si troufneme říct, že pneu střední třídy i prémiovka budou mít mnohem nižší valivý odpor i jízdní vlastnosti.

Často také bohužel platí pravidlo, že nejlevnější zimní pneu koupíte v létě a nejlevnější letní pneu zase v zimě, kdy se prodejci snaží uvolnit místo pro nové modely. Co opravdu nedoporučujeme, je koupě nejlevnějších celoročních pneumatik. Ty totiž obvykle nefungují ani v létě, ani v zimě.

Kolik stojí nejlevnější pneumatiky na našem e-shopu?

U nás v Pneubossu si dáváme na výběru značek záležet, proto u nás najdete prověřené značky pneu z celého světa. Aktuálně nejlevnější zimní pneu 195/65 R15 od značky Royal Black stojí 1172 Kč. Nejlevnější zimní pneu 205/55 R16 značky Riken stojí 1366 Kč.

Oba tyto dezény i přes svou nízkou cenu obsahují vysoký podíl siliky pro dobrou přilnavost a jejich široké drážky spolehlivě odvádí vodu. Zároveň si je chválí stovky spokojených zákazníků.

Dále by Vás mohlo zajímat:

Další články poradny